ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Νίκος Χωριανόπουλος, Ερευνητής Γ’ (Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του ΓΠΑ (2002) και διδάκτωρ του ΓΠΑ (2003-2007). Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα εργαστήρια των Καθ. Γ.-Ι. Νυχά (ΕΜΒΤ, ΓΠΑ) και Ι. Σοφού (Center for Meat Safety and Quality Food Safety Cluster, Animal Sciences Dept, Colorado State University, USA). Έχει εργαστεί σε περισσότερα από 25 Ευρωπαϊκά και Ελληνικά προγράμματα, 5 από αυτά ως συντονιστής. Ερευνητικά εστιάζεται στη μικροβιολογία και ασφάλεια των τροφίμων, στη χρήση φυσικών αντιμικροβιακών παραγόντων και σύγχρονων τεχνολογιών στη συντήρηση των τροφίμων, στα προβιοτικά τρόφιμα, στην καταπολέμηση βιο-υμενίων στη βιομηχανία τροφίμων, στη ζύμωση ελιάς, στη χρήση σύγχρονων μεθόδων ανάλυσης στη Μικροβιολογία Τροφίμων. Έχει 38 άρθρα σε περιοδικά SCI (IF/pub: 2.721, h-index: 18, 1092 citations), 4 κεφάλαια σε βιβλία και περισσότερες από 110 παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.


ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ