ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΗΟΜΕ » ΕΡΕΥΝΑ » ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ » ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Άλλα Ερευνητικά Προγράμματα στο ΙΤΑΠ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΤΑΠ


Δείτε περισσότερα προγράμματα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΤίτλοςΕπιστημονικός υπεύθυνος
Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες)Δρ. K. Ισραηλίδης
Διερεύνηση και Αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών γάλακτος στις περιοχές αρμοδιότητας του ΕΕΠΓ Δυτικής Ελλάδας και ΠελοποννήσουΔρ. Ν. Χωριανόπουλος
Δημιουργία Λειτουργικού Τροφίμου από γιαούρτι με β-γλουκάνες, ή σκόνη, εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών των ειδών Pleurotus ostreatusΔρ K. Ισραηλίδης & Δρ. Ε. Κονδύλη
Διερεύνηση βιοδραστικών ουσιών Φαρμακευτικών Εδώδιμων μανιταριών’’Δρ. K. Ισραηλίδης
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΩΝ για τους ελέγχους των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των επιτραπέζιων ελιώνΔρ. Χ. Τάσσου
Μελέτη αξιολόγησης της μεθόδου για την ανίχνευση, ταυτοποίηση και ποσοτικοποίηση της GM-Soybean MON 87751Δρ. Δ. Αργυρόπουλος, Δρ. Χ. Ψαλλίδα
Μελέτη γενετικής ταυτοποίησης τριών ποικιλιών ρυζιού με χρήση γενετικών δεικτώνΔρ. Δ. Αργυρόπουλος, Δρ. Χ. Ψαλλίδα
Παροχή υπηρεσιών των εργαστηρίων φυσικοχημικών, μικροβιολογικών αναλύσεων και γενετικής ταυτοποίησηςΔρ. Δ. Αργυρόπουλος, Ε. Λαμπρινέα, Δρ. Χ. Τάσσου, Δρ. Π. Διαμαντοπούλου.
Διερεύνηση, αξιολόγηση και επεξεργασία των φυσικοχημικών/ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου από δυο ποικιλίες ελιάς που ευδοκιμούν και καλλιεργούνται στη περιφέρεια Πελοποννήσου.Σκιαδά Β.
Επιλογή γηγενών ζυμών για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας με μειωμένη περιεκτικότητα σε αλκοόληΔρ. Δ. Δούρου, Δρ. Α. Νησιώτου (επιβλέπουσα)
Ανάπτυξη και βελτιστοποίηση κυτταρικού βιοαισθητήρα για την ανίχνευση αφλατοξίνης Β1 σε κελυφωτά φιστίκια και καρύδιαΔρ. Σ. Μαυρίκου, Δρ. Δ. Οικονόμου (επιβλέπων)
Φυσιολογικά, ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά καρπών φράουλας υπό βιολογική, ολοκληρωμένη και συμβατική καλλιεργητική τεχνική – εκτίμηση του προϊόντος ως λειτουργικό τρόφιμοΔρ. Ν. Δεναξά, Δρ. Γ. Ουζουνίδου (επιβλέπουσα)
Ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία καρπών φράουλας ολοκληρωμένης καλλιέργειας, κατά τη συγκομιδή και κατά τη συντήρησή τους και πιθανές συσχετίσεις τους με τα σάκχαρα των φύλλωνΔρ. Μ. Καυκαλέκου, Δρ. Γ. Ουζουνίδου (επιβλέπουσα)
Εφαρμογή υπερυψηλής υδροστατικής πίεσης και φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών για τον έλεγχο παθογόνων μικροοργανισμών σε έτοιμα προς κατανάλωση, φτωχά σε νάτριο, παραδοσιακά προϊόντα κρέατοςΔρ. Γ. Μοσχονάς, Δρ. Χ. Τάσσου (επιβλέπουσα)
Φυσικά αντιμικροβιακά συστήματα και νέες τεχνολογίες για την παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ασφάλειας και μακράς διατηρησιμότηταςΔρ. Α. Αργύρη, Δρ. Χ. Τάσσου (επιβλέπουσα)
Βιομετατροπή πλούσιων σε σάκχαρα βιομηχανικών υπολειμμάτων-αποβλήτων σε μυκηλιακή μάζα μακρομυκήτων για παραγωγή διατροφικών προϊόντωνΔρ. Δ. Σαρρής, Δρ. Α. Φιλιππούσης (επιβλέπων)
Αξιοποίηση υπολείμματος καλλιέργειας μανιταριών για ανάκτηση ενζύμων, μείωση φαινολικού φορτίου-αποχρωματισμό τοξικών αποβλήτων και νέα παραγωγή φαρμακευτικών μανιταριώνΔρ. Χ. Οικονόμου, Δρ. Α. Φιλιππούσης (επιβλέπων)
Κρητικό ρεθυμνιώτικο απάκι – από την παράδοση στην ποιότητα και την ασφάλειαΔρ. Α. Δουλγεράκη, Δρ. Ν. Χωριανόπουλος (επιβλέπων)
Μικροβιολογικός έλεγχος γραμμής Παραγωγής Ανάπτυξη HACCPΔρ. Φ. Σαμαράς
Διερεύνηση της αιτιολογίας δυο νέων ιώσεων της αμπέλου α. Χλωρωτική ταινίωση της αμπέλου β. Κίτρινο φύλλο δρυός της αμπέλουΔρ. Μ. Γκίρκις
Enhancement and preservation of quality and health promoting components in fresh fruit and vegetables ». E.C. COST Αction 924Δρ. Γ. Ουζουνίδου
Μελέτη παραμέτρων που σχετίζονται με την επεξεργασία, συντήρηση και διάθεση της επιτραπέζιας ελιάς. Εφαρμογή βελτιστοποιημένων τεχνικών σε βιομηχανικό επίπεδο για τη βελτίωση της ποιότητας και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων”Δρ. Ε. Πανάγου
Παραγωγή λειτουργικών παραδοσιακών τυριών της ορεινής και νησιώτικης Ελλάδας, εμπλουτισμένα με προβιοτικούς μικροοργανισμούς απομονωμένους από παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα- ΠΡΟ.ΤΥ.Ν.ΟΔρ. Ο. Παπαδοπούλου, Δρ. Ν. Χωριανόπουλος (επιβλέπων)