ΝΗΣΙΩΤΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΝΗΣΙΩΤΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ Ασπασία Νησιώτου, είναι Οινολόγος με μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων από τη Σχολή Βιοεπιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ (UK) και διδακτορικό στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το ΓΠΑ. Από το 2011, εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Το έργο της εστιάζεται στη μικροβιολογία τροφίμων με έμφαση στις αλκοολικές ζυμώσεις και στη μοριακή μικροβιολογία και βιοτεχνολογία. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων και είναι μέλος εθνικών επιτροπών για τη διαχείριση του αμπελοοινικού τομέα.


ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ