ΤΑΣΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΤΑΣΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

H Δρ. Τάσσου Χρυσούλα είναι Διευθύντρια Ερευνών (Τακτική Ερευνήτρια) και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με αντικείμενο «Μικροβιολογία Τροφίμων με έμφαση στη δημόσια υγεία». Για 10 έτη ήταν επίσης Τεχνικά Υπεύθυνη του διαπιστευμένου κατά ISO 17025, μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Έχει πτυχίο Βιολογίας από το ΕΚΠΑ (1987) και PhD. στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το University of Bath, UK. (1993). Το 1994 πήρε υποτροφία από την ΕU (DGXII): Time Temperature Indicators, και το 2007 μεταδιδακτορική εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας κρέατος στο Colorado State University (USA). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η μικροβιολογία και ασφάλεια των τροφίμων (παθογόνοι-μυκοτοξίνες), παραδοσιακά ζυμούμενα και λειτουργικά τρόφιμα με τη χρήση προβιοτικών, οι νέες τεχνολογίες στην επεξεργασία, συσκευασία και συντήρηση των τροφίμων (υπερυψηλή πίεση, φυσικά αντιμικροβιακά).

Έχει συντονίσει 10 μεγάλα ερευνητικά έργα: 2 ευρωπαϊκά έργα με 14 φορείς και έως 2.000.000 € προϋπολογισμό το καθένα (FP7-SME-2008-2-243471 PROBIOLIVES; FP7-SME-2012-315065 WILDWINE), και 8 εθνικά (ΠΕΝΕΔ03ΕΔ668, ΔΣΒΕΠΡΟ-90, ΕΠΑΝ, διακρατικά) ενώ έχει υπάρξει επιστημονικά υπεύθυνη για το φορέα της σε >27 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα. Ήταν υπεύθυνη του φορέα της για τη δημιουργία και εκπαίδευση της πρώτης ομάδας γευσιγνωστών σε πανελλαδικό επίπεδο για την οργανοληπτική αξιολόγηση επιτραπέζιας ελιάς. Διατηρεί καλή συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων καθώς και με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει >70 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του SCI, 15 κεφάλαια σε διεθνή επιστημονικά βιβλία, >180 άρθρα σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων (google scholar: 3730 citations, h-index: 30, i10-index: 53) (until 5-2018).

Συμμετέχει στην αξιολόγηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προτάσεων, είναι reviewer και editor σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, μέλος σε επιστημονικές ενώσεις και επιτροπές. Μέλος στις ομάδες εργασίας, «Ασφάλεια Τροφίμων» και «Επεξεργασία Τροφίμων και Συσκευασία» της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» που αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής ομώνυμης πλατφόρμας.

Είναι συν-εφευρέτης στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Προβιοτικές ελιές»  (Patent No. 20110100600), μέλος της ομάδας με το ΓΠΑ για το 1ο βραβείο καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2016 με το προϊόν «Veggie it», για το 2ο βραβείο ECOTROPHELIA 2012 με το προϊόν «Probiotic olives», καθώς και για το βραβείο «Foodprint» ECOTROPHELIA 2017 με το προϊόν «Veggie cuts». Tο 2013 πήρε βραβείο από τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ, Καθ. κ. Α. Τσαυτάρη για την έρευνα στα προβιοτικά παραδοσιακά ζυμούμενα τρόφιμα.

Έχει εκπαιδευτική εμπειρία έχοντας διδάξει ως εξωτερική επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (2000-06) και στο ΤΕΙ Αθήνας (2007-10) και έχει συνεχώς την επίβλεψη πολλών διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών από το Cranfield University (UK), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ