ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΗΟΜΕ » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Φυσικοχημικές Αναλύσεις Τροφίμων

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΤΑΠ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΤΑΠ – ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΤΑΠ – ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αναλύσεις διαθρεπτικής επισήμανσης τροφίμων:

  • Υγρασία
  • Τέφρα
  • Πρωτεΐνες
  • Ολικό λίπος
  • Προφίλ λιπαρών οξέων
  • Σάκχαρα
  • Διαιτητικές ίνες
  • Ιχνοστοιχεία όπως Na, K, Ca, Mg, Cu, Fe

Προσδιορισμός πρόσθετων και συντηρητικών:

  • Βενζοϊκό και σορβικό οξύ    ✓ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ
  • Θειώδη
  • Γαλακτικό οξύ, κιτρικό οξύ
  • Ασκορβικό οξύ

Προσδιορισμός μυκοτοξινών:

Διάφορες αναλύσεις τροφίμων:

  • pH, οξύτητα, ενεργότητα νερού
  • Αλάτι
  • Προφίλ οργανικών οξέων με HPLC
  • Ολικές φαινόλες
  • Αναλύσεις μελιού (υγρασία, pH, αγωγιμότητα, ελεύθερη οξύτητα, διαστάση, προλίνη)
  • Προφίλ σακχάρων σε μέλι με HPLC
  • Προσδιορισμός HMF (Υδροξυμεθυλοφουρφουράλη) σε μέλι με HPLC    ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ
  • Προφίλ λιπαρών οξέων με αέρια χρωματογραφία
  • Αναλύσεις σε έλαια και λιπαρές ύλες (Οξύτητα, Αριθμός Υπεροξειδίων και Φασματοφωτομετρικοί Δείκτες Κ270, Κ232 )
  • Προσδιορισμός ρεμπαουντιοσίδης Α σε φύλλα του φυτού stevia με HPLC

Οι παραπάνω αναλύσεις υλοποιούνται στο διαπιστευμένο από το 2008 (κατά ΕΛΟΤ
ΕΝ ISO/IEC 17025) Εργαστήριο Φυσικοχημικών Αναλύσεων του Ινστιτούτου
Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων.


E-mail επικοινωνίας: labitap.elgo@gmail.com