NATIONAL RESEARCH PROGRAMMS

ΗΟΜΕ » RESEARCH » RESEARCH PROGRAMMS » NATIONAL RESEARCH PROGRAMMS

National Research Programms in ITAP

ITAP INSTITUTE OF TECHNOLOGY OF AGRICULTURAL PRODUCTS


See more research programs of Institute of Technology of Agricultural Products:

EUROPEAN RESEARCH PROGRAMMS

RESEARCH-CREATE-INNOVATE

OTHER RESEARCH PROGRAMMS


ΤίτλοςΕπιστημονικός υπεύθυνος
Utilization of agro-industrial wastes and wastewater for the production of protein-rich feed. W_2_FEEDΔρ. Δημ. Αράπογλου
Καινοτομική παραγωγή νέων προϊόντων ξιδιού και τεχνολογική ανάπτυξη μέσω εφαρμογής νέων τεχνικών στην παραγωγική τους διαδικασία- ΚΑΙΝΟΞΥΔΟ, ΟΠΣ 5056122Δρ. Γεώργιος Κατσαρός
Συγκριτική αξιολόγηση συμβατικών και νέων τεχνολογιών επεξεργασίας στην παραγωγική διαδικασία προϊόντων σαλιγκαριού- HELIX, ΟΠΣ 5056120Δρ. Γεώργιος Κατσαρός
‘ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΙΧΘΥΗΡΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ. NOVISH, ΟΠΣ 5019170Δρ. Γεώργιος Κατσαρός
Αξιοποίηση του μικροβιώματος της Κονσερβολιάς Αμφίσσης για την παραγωγή βιολειτουργικής επιτραπέζιας ελιάς, με την εφαρμογή βιοπληροφορικών – μοριακών μεθόδων (MICROBIOLIVE) [ΣΤΕΡ1-0026295]Dr. Chrysoula Tassou
Ανάπτυξη καινοτόμου τροφίμου από συκωτάκια ψαριού και εφαρμογή συμβατικών και εναλλακτικών τεχνολογιών σταθεροποίησης για παραγωγή προϊόντος υψηλής ποιότηταςDr G. Katsaros
Επιλογή βέλτιστων συνθηκών επεξεργασίας με καινοτόμο τεχνολογία Υπερυψηλής πίεσης για παραγωγή χυμού ροδιού υψηλής ποιότηταςDr G. Katsaros
Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνολογιών Υπερυψηλής Πίεσης και Ψυχρού Πλάσματος σε Ατμοσφαιρική Πίεση για την Παραγωγή Βελτιωμένων Φιλέτων Ιχθυηρών με Αυξημένο Χρόνο ΖωήςDr G. Katsaros
Παραγωγή λευκών τυριών άλμης Ηπείρου με εφαρμογή τεχνολογίας Υπερυψηλής πίεσης: βελτίωση της ποιότητας και ασφάλειας, επέκταση του χρόνου ζωής και μείωση αναγκαίου χρόνου ωρίμανσηςDr G. Katsaros
Application of nanotechnology to decontaminate food industry surfaces – Nanoclean. (MIS 5029740) co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK-03446)Dr N. Chorianopoulos, Dr A.I.Doulgeraki
Development of novel biofunctional foods and total quality enhancement of traditional dairy products by suitable management of their microbial ecology – BIO TRUST. (MIS: 5031797) co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK-00968)N. Chorianopoulos, Dr I. Samelis, Dr A.A. Argyri
Development, evaluation and valorization of novel plant origin materials for the cleaning- protection of caves belonging to the cultural inheritage of Greece co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK- 05264)Dr N. Chorianopoulos, Dr A.A. Argyri
Development of new Greek bakery products with improved organoleptic characteristics and extended shelf-life using microorganisms with technological interest “GreenBread” co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK-05339)Dr M. Mataragkas
Exploitation of new natural microbial flora from Greek origin amenable for the production of high-quality wines “Oenovation” co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK- 04747)Dr A. Nisiotou
Exploitation of new natural microbial flora from Greek origin amenable for the production of high-quality wines “Oenovation” co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK- 04747)Dr A. Nisiotou
A Model Smart Quality Assurance and Safety System for Fresh Poultry Products - QAPP (MIS: 5030743) co-financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH-CREATE-INNOVATE (project code: T1EDK-04344) website: www www.qapp.grDr. Chrysoula Tassou
Functional dairy and meat products with high added value fermented or enriched with new probiotic microorganisms isolated from Greek traditional products – Probiodairymeat” 11SYN_2_571 (www.probiodairymeat.gr)Dr. Chrysoula Tassou (Συντονίστρια έργου)
Dr. N. Chorianopoulos (Υπεύθυνος έργου για το ΙΤΑΠ)
Μικτές εναρκτήριες καλλιέργειες ζυμών για την ανάδειξη της εντοπιότητας των οίνων. «MyWine” 11SYN_2_704 (www.m-ywine.gr)Dr. Aspasia Nisiotou
Ανάπτυξη, μαθηματική περιγραφή και άριστος σχεδιασμός καινοτόμων μη θερμικών τεχνολογιών για την επεξεργασία, συσκευασία, διακίνηση και αποθήκευση τροφίμων βελτιωμένης ποιότητας και ασφάλειας. Dr. Chrysoula Tassou
Bioactive essential oils and other beneficial substances isolated from Greek and Chinese endemic species with health promoting properties». (Bιολογικά ενεργά αιθέρια έλαια και άλλες ευεργετικές για την υγεία ουσίες από Ελληνικά και Κινεζικά ενδημικά φυτά)Dr. S. Vekiari
Χρήση νέων τεχνολογιών για την παραγωγή μη συμπυκνωμένου χυμού Ελληνικών ποικιλιών πορτοκαλιού με αριστοποιημένη ποιότηταDr. Chrysoula Tassou
Μελέτη και βελτίωση της καλλιέργειας της ροδιάς στην xώρα μας: παραγωγή χυμού υψηλής διαιτητικής αξίας για τον άνθρωποDr. S. Vekiari
The effect of biological fertilization on the cultivation of potato and the qualitative and technological characteristics of potato tubers before and after frying –identification of biotechnological markers – acrylamide studyDr. K. Israilidis
Μελέτη εμπλουτισμού προϊόντων άρτου και παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων με ω-3 λιπαρά οξέαDr. G. Ouzounidou
Μελέτη των νέων Τεχνολογιών Υπερυψηλής Πίεσης, Παλλομένων Ηλεκτρικών Πεδίων και Οζονισμού και εφαρμογής τους στην βελτίωση της ποιότητας και παραγωγικότητας των Ελληνικών Προϊόντων από φρούτα και λαχανικάDr. D. Oikonomou
New bioprocess for microbial oil from crude glycerol and cellulosic sugarsDr. A. Filippousis, Dr. P. Diamantopoulou
Διερεύνηση της ύπαρξης αλλοιογόνων Alicyclobacillus spp. σε χυμούς και άλλα προϊόντα φρούτων. Οικολογία, μέθοδοι ανίχνευσης και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματοςDr. Chrysoula Tassou
Χρήση του φυτού της χαρουπιάς στα πλαίσια συστήματος ελέγχου της ερημοποίησης στις μεσογειακές χώρες Ελλάδα και Τουρκία Dr. G. Ouzounidou
Βιολογική επεξεργασία και αξιοποίηση υγρών αποβλήτων ελαιουργίας: μηχανισμοί και ολοκληρωμένες εφαρμογέςDr. G. Ouzounidou
'Ελεγχος ύπαρξης ωχρατοξίνης Α σε ελληνικούς οίνους και διερεύνηση των συνθηκών που επηρεάζουν την παραγωγή της” ΔΣΒΕΠΡΟ90Dr. Chrysoula Tassou
Διερεύνηση των συνθηκών που προκαλούν ανατροπή των άσηπτων συνθηκών σε συστήματα ασηπτικής επεξεργασίας-συσκευασίας προϊόντων τομάτας και φρούτων Dr. K. Mallidis
Μελέτη πολυφαινολικών ουσιών από κάστανα ως δείκτης ποιότητάς τους: Απομόνωση ελλαγικού οξέος, πολυφαινόλης με βιολογική δράση από φλούδα καστανιάςDr. S. Vekiari
Occurrence of ochratoxin A in Greek wines and investigation of the responsible mycofloraDr. Chrysoula Tassou
Συγκριτική μελέτη της ποιότητας παρθένου ελαιολάδου της ποικιλίας «Κορωνέϊκη», Ελληνικής και Τυνησιακής προέλευσης – Εφαρμογή χημειομετρίας κι οργανοληπτικού ελέγχου με σκοπό την ταξινόμηση με βάση τη γεωγραφική προέλευση και τη βελτίωση της ποιότητάς τουDr. S. Vekiari
Table olive fermentation with selected strains of probiotic lactic acid bacteria – Towards a new functional foodDr. Chrysoula Tassou
Βελτίωση της ζύμωσης της επιτραπέζιας πράσινης ελιάς με τη χρήση προβιοτικών οξυγαλακτικών βακτηρίων ως εναρκτήριων καλλιεργειών» ΠΕΝΕΔ 2003 (03ΕΔ668)Dr. Chrysoula Tassou
Συστηματική Μελέτη της Εφαρμοσιμότητας της Καινοτόμου μη Θερμικής Τεχνολογίας της Υπερυψηλής Υδροστατικής Πίεσης για την Επεξεργασία Ποιοτικά και Διατροφικά Βελτιστοποιημένων Ελληνικών Προϊόντων. ΕΠΑΝ-2003Dr. K. Mallidis
Υπερυψηλή υδροστατική πίεση για την παραγωγή βελτιωμένων προϊόντων τομάτας: Μελέτη συνθηκών και ανάπτυξη τεχνικών ελέγχου της διεργασίας.» ΠΕΝΕΔ 2003 (03ΕΔ/876)Dr. K. Mallidis
Αριστοποίηση θερμικής επεξεργασίας και διασφάλισης ασηπτικών συνθηκών σε συστήματα «ασηπτικής επεξεργασίας» σε βιομηχανίες μεταποίησης προϊόντων τομάτας και φρούτων» 05ΔΣΒΕΠΡΟ-36.Dr. F. Samaras
Εφαρμογή της τεχνολογίας υπερυψηλής πίεσης για τη βελτίωση της απόδοσης και των χαρακτηριστικών ωρίμανσης ελληνικών τυριών». ΠΑΒΕ 05ΠΑΒ 115Dr. I. Arkoudilos
Παραγωγή προιόντων κρέατος υψηλής ποιότητας και μακράς διατηρησιμότητας με επεξεργασία και υπερυψηλή πίεση ΠΑΒΕΤ 2000Dr. I. Arkoudilos
Ολοκληρωμένη Διαχείριση αμυλούχων υγρών αποβλήτων πατατοβιομηχανίας Integrated management of potato Starch Wastes (PSW)Dr. K. Israilidis
Καταστροφή αποθεμάτων άχρηστων φυτοφαρμάκων με ηλεκτρολυτική οξείδωσηDr. K. Israilidis
Natural fermentation of green olives with the use of selected strains of lactic acid bacteria resistant to phenolic compoundsDr. Chrysoula Tassou