OTHER RESEARCH PROGRAMMS

ΗΟΜΕ » RESEARCH » RESEARCH PROGRAMMS » OTHER RESEARCH PROGRAMMS

Other Research Programms in ITAP

ITAP INSTITUTE OF TECHNOLOGY OF AGRICULTURAL PRODUCTS


See more research programs of Institute of Technology of Agricultural Products:

EUROPEAN RESEARCH PROGRAMMS

RESEARCH-CREATE-INNOVATE

NATIONAL RESEARCH PROGRAMMS


ΤίτλοςΕπιστημονικός υπεύθυνος
SGF Audits for Fruit and vegetable Greek industriesDr G. Katsaros
Σχεδιασμός νέων προϊόντων ξυδιού και έλεγχος της ασφάλειας, ποιότητας και σταθερότητάς τους με το χρόνο αποθήκευσηςDr G. Katsaros
Σχεδιασμός νέων προϊόντων αρτυμάτων και πραλίνας ψυγείου και έλεγχος της ασφάλειας, ποιότητας και σταθερότητάς τους με το χρόνο αποθήκευσηςDr G. Katsaros
Μελέτη ποιοτικών δεικτών φρούτου αρώνια πριν και μετά την επεξεργασία τους αλλά και κατά την αποθήκευσή τουςDr G. Katsaros
Creation of a national network in the value chain of the olive tree, Public investment program of the GSRTDr C. Tassou
Application of non-conventional native yeasts to produce new improved wine from the rare indigenous variety "Sideritis", Funding by OP “Western Greece 2018-2020”Dr A. Nisiotou
Promotion of local Mediterranean fermented foods through a better knowledge and management of microbial resources- ProMedFoods” ARIMNET 2 (2nd Transnational Call, 2016). Dr I. Samelis
Microbiological study of water organisms of 1st subproject “Studies for the rehabilitation of the thermal waters of the nymph caves” of Hellenic Republic, Ministry of Culture and Sports, Ephorate of Palaeoanthropology and SpeleologyDr. A.I.Doulgeraki
Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες)Dr. K. Israilidis
Διερεύνηση και Αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών γάλακτος στις περιοχές αρμοδιότητας του ΕΕΠΓ Δυτικής Ελλάδας και ΠελοποννήσουDr. N. Chorianopoulos
Δημιουργία Λειτουργικού Τροφίμου από γιαούρτι με β-γλουκάνες, ή σκόνη, εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών των ειδών Pleurotus ostreatusDr. K. Israilidis & Dr. E. Kondyli
Διερεύνηση βιοδραστικών ουσιών Φαρμακευτικών Εδώδιμων μανιταριών’’Dr. K. Israilidis
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΩΝ για τους ελέγχους των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των επιτραπέζιων ελιώνDr. Chrysoula Tassou
Μελέτη αξιολόγησης της μεθόδου για την ανίχνευση, ταυτοποίηση και ποσοτικοποίηση της GM-Soybean MON 87751Dr. D. Argyropoulos, Dr. C. Psallida
Μελέτη γενετικής ταυτοποίησης τριών ποικιλιών ρυζιού με χρήση γενετικών δεικτώνDr. D. Argyropoulos, Dr. C. Psallida
Παροχή υπηρεσιών των εργαστηρίων φυσικοχημικών, μικροβιολογικών αναλύσεων και γενετικής ταυτοποίησηςDr. D. Argyropoulos, E. Lamprinea, Dr. Chrysoula Tassou, Dr. P. Diamantopoulou
Διερεύνηση, αξιολόγηση και επεξεργασία των φυσικοχημικών/ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου από δυο ποικιλίες ελιάς που ευδοκιμούν και καλλιεργούνται στη περιφέρεια Πελοποννήσου.Skiada V.
Επιλογή γηγενών ζυμών για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας με μειωμένη περιεκτικότητα σε αλκοόληDr. D. Dourou, Dr. Aspasia Nisiotou (επιβλέπουσα)
Ανάπτυξη και βελτιστοποίηση κυτταρικού βιοαισθητήρα για την ανίχνευση αφλατοξίνης Β1 σε κελυφωτά φιστίκια και καρύδιαDr. S. Maurikou, Dr. D. Oikonomou (επιβλέπων)
Φυσιολογικά, ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά καρπών φράουλας υπό βιολογική, ολοκληρωμένη και συμβατική καλλιεργητική τεχνική – εκτίμηση του προϊόντος ως λειτουργικό τρόφιμοDr. N. Denaksa, Dr. G. Ouzounidou (επιβλέπουσα)
Ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία καρπών φράουλας ολοκληρωμένης καλλιέργειας, κατά τη συγκομιδή και κατά τη συντήρησή τους και πιθανές συσχετίσεις τους με τα σάκχαρα των φύλλωνDr. M. Kaukalekou, Dr. G. Ouzounidou (επιβλέπουσα)
Εφαρμογή υπερυψηλής υδροστατικής πίεσης και φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών για τον έλεγχο παθογόνων μικροοργανισμών σε έτοιμα προς κατανάλωση, φτωχά σε νάτριο, παραδοσιακά προϊόντα κρέατοςΔDr. G. Mosxonas, Dr. Chrysoula Tassou (επιβλέπουσα)
Φυσικά αντιμικροβιακά συστήματα και νέες τεχνολογίες για την παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ασφάλειας και μακράς διατηρησιμότηταςDr. A. Argiri, Dr. Chrysoula Tassou (επιβλέπουσα)
Βιομετατροπή πλούσιων σε σάκχαρα βιομηχανικών υπολειμμάτων-αποβλήτων σε μυκηλιακή μάζα μακρομυκήτων για παραγωγή διατροφικών προϊόντωνDr. D. Sarris, Dr. A. Filippousis (επιβλέπων)
Αξιοποίηση υπολείμματος καλλιέργειας μανιταριών για ανάκτηση ενζύμων, μείωση φαινολικού φορτίου-αποχρωματισμό τοξικών αποβλήτων και νέα παραγωγή φαρμακευτικών μανιταριώνDr. C. Oikonomou, Dr. A. Filippousis (επιβλέπων)
Κρητικό ρεθυμνιώτικο απάκι – από την παράδοση στην ποιότητα και την ασφάλειαDr. A. Doulgeraki, Dr. N. Chorianopoulos (επιβλέπων)
Μικροβιολογικός έλεγχος γραμμής Παραγωγής Ανάπτυξη HACCPDr. F. Samaras
Διερεύνηση της αιτιολογίας δυο νέων ιώσεων της αμπέλου α. Χλωρωτική ταινίωση της αμπέλου β. Κίτρινο φύλλο δρυός της αμπέλουDr. M. Girgis
Enhancement and preservation of quality and health promoting components in fresh fruit and vegetables ». E.C. COST Αction 924Dr. G. Ouzounidou
Μελέτη παραμέτρων που σχετίζονται με την επεξεργασία, συντήρηση και διάθεση της επιτραπέζιας ελιάς. Εφαρμογή βελτιστοποιημένων τεχνικών σε βιομηχανικό επίπεδο για τη βελτίωση της ποιότητας και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων”Dr. E. Panagou
Παραγωγή λειτουργικών παραδοσιακών τυριών της ορεινής και νησιώτικης Ελλάδας, εμπλουτισμένα με προβιοτικούς μικροοργανισμούς απομονωμένους από παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα- ΠΡΟ.ΤΥ.Ν.ΟDr. O. Papadopoulou, Dr. N. Chorianopoulos (επιβλέπων)