ΗΟΜΕ » ΕΡΕΥΝΑ » ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ »
Τομέας Έρευνας: Συντήρησης Νωπών Προϊόντων
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΤΑΠ
Το Τμήμα Συντήρησης Νωπών Προϊόντων εστιάζει την έρευνά του στους κάτωθι τομείς:
-
- μελέτη της φυσιολογικής και μεταβολικής βάσης της ωρίμανσης και αλλοίωσης του φρούτου – λαχανικού,
- ανάπτυξη μεθόδων – τεχνικών επιμήκυνσης του χρόνου ζωής των νωπών προϊόντων,
- μελέτη για τον εντοπισμό των βέλτιστων συνθηκών αποθήκευσης, χειρισμού και συντήρησης και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για τη διατήρηση της ποιότητας,
- ανάλυση και εκτίμηση των βιολειτουργικών συστατικών των οπωροκηπευτικών (functional components).
- Παραγωγή νέων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία.