ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΤΑΠ


Σοφοκλή Βενιζέλου 1, 141 23 Λυκόβρυση Αττικής – τηλ.: 210 2845940

e-mail: gkats@chemeng.ntua.gr


ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ:

Σκοπός των νέων τεχνολογιών είναι να αντικαταστήσουν υπάρχουσες πρακτικές που αναπόφευκτα προκαλούν ποιοτική υποβάθμιση των φρούτων και των λαχανικών, όπως το τελικό χρώμα, το άρωμα και η γεύση.


ΥΠΑΙΘΡΟΣ | 27/10/2017


ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ:

“Αυτές οι τεχνολογίες, βοηθούν να αποκτήσει το τελικό προϊόν μία προστιθέμενη αξία, αλλά και να αυξηθεί σε μερικές περιπτώσεις η απόδοση από μία πρώτη ύλη στο τελικό προϊόν”, τονίζει ο Δρ. Γ. Κατσαρός.

Επιπλέον, η επεξεργασία με αυτές τις τεχνολογίες αυξάνει πολύ τη διάρκεια ζωής του τελικού προϊόντος, οπότε ο παραγωγός μπορεί να στοχεύσει στις εξαγωγές, δημιουργώντας ένα επιπλέον όφελος για τα προϊόντα του.