ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΤΑΠ
Σοφοκλή Βενιζέλου 1, 141 23 Λυκόβρυση Αττικής – τηλ.: 210 2845940
e-mail: gkats@chemeng.ntua.gr
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ:
Σκοπός των νέων τεχνολογιών είναι να αντικαταστήσουν υπάρχουσες πρακτικές που αναπόφευκτα προκαλούν ποιοτική υποβάθμιση των φρούτων και των λαχανικών, όπως το τελικό χρώμα, το άρωμα και η γεύση.
ΥΠΑΙΘΡΟΣ | 27/10/2017
ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ:
“Αυτές οι τεχνολογίες, βοηθούν να αποκτήσει το τελικό προϊόν μία προστιθέμενη αξία, αλλά και να αυξηθεί σε μερικές περιπτώσεις η απόδοση από μία πρώτη ύλη στο τελικό προϊόν”, τονίζει ο Δρ. Γ. Κατσαρός.
Επιπλέον, η επεξεργασία με αυτές τις τεχνολογίες αυξάνει πολύ τη διάρκεια ζωής του τελικού προϊόντος, οπότε ο παραγωγός μπορεί να στοχεύσει στις εξαγωγές, δημιουργώντας ένα επιπλέον όφελος για τα προϊόντα του.